Edwin Jongedijk komt!

Vandaag ontvingen we bericht van Edwin Jongedijk dat ook hij gaat optreden voor het goede doel. Edwin heeft zich als begenadigd Groningstalig liedjesschrijver laten horen. Zijn eerste single “As Ik De Kaans Zol Kriegen” sierde 17 weken lang de Noord 19 van RTV Noord, met nummer 1 als hoogste notering. Sinds zijn eerste contact met het Gronings is Jongedijk gecharmeerd van de klank en het gebruik van deze streektaal.

Maar om in het Gronings teksten te schrijven, was nog niet bij hem opgekomen. Tot het moment dat Jongedijk plots op een druilerige zondagmorgen een paar zinnen in zijn hoofd kreeg die zich tot een couplet begonnen te vormen. Twee uur later had hij zijn eerste Groningstalige liedje geschreven. Dat dit als een openbaring voelde, blijkt wel uit het feit dat er vervolgens in een paar weken tijd een flink aantal Groningse liedjes uit de pen van de liedjesschrijver vloeide. De nummers tonen over het algemeen een hang naar melancholie. Het alles omvattende thema is “leven”, omdat dat nou eenmaal de grootste bron van inspiratie is.

Gezien de grote belangstelling binnen Groningen, maar ook buiten de provinciegrens heeft Edwin besloten om met een compleet Groningstalig album te komen. Op dit album wordt de zanger bijgestaan door Arjan van der Linde (basgitaar), Joost Prinsen (gitaar), Jasper Blokzijl (piano & orgel) en Fokke de Jong (drums)2011.

Hou de website van het Kartonnen Dooske in de gaten wanneer alle artiesten gaan optreden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *